Másodlagos menü

Szerver Hosting

Szerver Hosting

Szerver elhelyezés tekintetében több lehetőséget is tudunk kínálni ügyféligény szerint annak függvényében, hogy milyen méretű és kapacitású szolgáltatásra van szüksége. Természetesen a színvonal mindenki számára azonos, egyedül technikai paraméterek különböznek. Ennek megfelelően a szerver hosting szolgáltatásunk a legkisebb csomagoktól az extrém megoldásokig egyformán kiemelkedően magas színvonalat képviselik.

 

 

  • Számítógép (25 cm széles PC vagy 2 unit magas rack) elhelyezése klimatizált szerverteremben
  • 24 órás szerver felügyelet
  • Szünetmentes tápellátás (Max: 500W/gép átalánydíjas áram felhasználás, redundáns tápegység esetén a további tápellátás)
  • Teljes körű DNS kiszolgálás (DNS1 + DNS2)
  • 1 db fix IP cím
  • Csomag alapján garantált belföldi és nemzetközi sávszélesség
  • 5 óra távoli IP konzol használat
  • Telefonos újraindítás (0-24)
  • 24 órás helyszíni operátori felügyelet
  • 24 órás élőerős biztonsági szolgálat és őrzés (NATO szabvány szerint)

 

Választható szerver hosting csomagjaink az alábbiak:

A csomagok részleteihez kérjük  klikkeljen a választott csomag linkjére.

 

Extrém Biztonság:

Dataplex adatközpontja megerősített, védett létesítmény, amely megbízhatóan óvja a biztonsági szempontból kényes berendezéseket.

A biztonsági rendszer többszintű, a biztonsági szolgálat az év minden napján, 24 órán keresztül működik.
Munkáját - az épületen belül és azon kívül egyaránt - zárt láncú televíziós rendszer, rezgés-, ajtónyitás- és mozgásérzékelők, valamint riasztók segítik.

Mágneskártyás, illetve változó számjegykiosztású nyomógombos rendszer szabályozza a beléptetést az épületbe, a kolokációs területre és a rackszekrényekhez. Az épületbe kizárólag az ügyfél által felhatalmazott személyek léphetnek be, szükség esetén egyedi igényeknek megfelelő további - akár biometrikus azonosításra is alkalmas - biztonsági berendezéseket is elhelyezünk. A be- és kilépéseket VHS minőségű, folyamatosan működő video-rögzítőrendszer teszi visszakereshetővé.

A gépjárművel történő illetéktelen fizikai behatolás megelőzésére betonpillérek szolgálnak, a parkoló forgalma pedig hidraulikusan működtethető akadályokkal szabályozható.

 

Maximális rendelkezésre állás:

A Dataplex által a szolgáltatott infrastruktúra tekintetében vállalt szolgáltatási szintek (SLA) a legszigorúbb iparági szabványoknak is eleget tesznek – az éves szinten 99,999%-os rendelkezésre állással nyújtott áramszolgáltatás és klimatizálás révén ügyfeleink kritikus rendszereinek a lehető legbiztonságosabb működési környezetet biztosítjuk.

A+B Áramellátás:

Szünetmentes áramellátás gondoskodik ügyfeleink berendezéseinek zavartalan működéséről 99,999%-os rendelkezésre állással.

A létesítmény megkétszerezett, biztonságos alállomásokon keresztül kapja az energiát a városi hálózatról, szükség esetén azonban az (N+1 konfigurációjú) redundáns dízelgenerátorok 3 percnél rövidebb idő alatt képesek átvenni a központ teljes terhelését, majd 72 órán át, illetve üzemanyag-feltöltéssel további tetszőleges ideig gondoskodnak az energiaellátásról.

Az infokommunikációs berendezések biztonságos működését ezenfelül online üzemű (N+1 konfigurációjú) redundáns szünetmentes áramforrások szolgálják. A fogyasztók ellátása minden esetben A+B redundáns betáplálással történik. Az infrastruktúra mindig üzemképes állapotáról tervszerű megelőző karbantartással gondoskodunk.

 

Optimális környezeti feltételek – N+1:

Adatközpontunkban a hőmérséklet és légnedvesség megfelelő szabályozásával és hatékony porszűréssel biztosítjuk az infokommunikációs eszközök számára ideális környezeti feltételeket.

Az épület teljes egészében légkondicionált, erről N+1 redundáns, helyileg szabályozható, precíziós légkondicionáló egységek gondoskodnak. A hőmérséklet folyamatosan 22 Celsius-fokos (+/- 2 °C), a levegő relatív páratartalma pedig 50% (+/- 10%).

 

V.E.S.D.A  rendszerű tűzészlelés és oltás:

A teljes körű tűzészlelés és oltás az épületen belül mindenütt elérhető alapszolgáltatás. Az egyes helyiségek 60 percig ellenállnak a tűznek, a tűzoltó rendszer pedig minden környezeti és biztonsági előírást kielégít. A tűzoltás nitrogénalapú gázzal történik, amely nem káros sem a környezetre, sem a helyiségekben elhelyezett infokommunikációs eszközökre. A létesítményigazgatási rendszerbe (BMS) VESDA (Very Early Smoke Detection Alarm, Nagyon Korai Füstérzékelő és Riasztó) tűzjelző rendszert integráltak.

A komplexum a jelenleg elérhető legmagasabb szintű tűzjelző és oltó rendszerrel van felszerelve.

Tűzjelzéshez VESDA (nagyon korai füstérzékelő) rendszer került telepítésre, mely lézeres detektorokkal és levegőminta-vételezési szisztémával ellenőrzi tűz, füst esetleges jelenlétét.

Tűz észlelése esetén 30 másodpercen belül megkezdődik az oltás, melyhez Inergen (nitrogénalapú) gázt használ a rendszer. Az oltás oxigénelvonással történik, olyan szintre csökkentvén a levegő oxigéntartalmát, amely lehetetlenné teszi a tűz továbbterjedését. Ehhez szolgál még segítségül a speciális fal- és ajtórendszer minimálisan egy óra tűzbiztosítással. A tűzoltó rendszer intelligens, automatikus szelepvezérléssel rendelkezik, így az oltóanyagot csak a szükséges területre juttatja el, megkülönböztetve az álpadló alatti, valamint az álpadló és az álmennyezet közötti légtereket is.

A gáz környezetre, emberi életre és berendezésekre veszélytelen, oltás után a helyszín nagyon rövid időn belül megközelíthető, nincs szükség az oltásból visszamaradt hulladék eltakarítására.

A tűzoltó rendszer állandó összeköttetésben áll a Fővárosi Tűzoltó-parancsnoksággal, ahová a tűzjelzések automatikusan befutnak, így az ügyeletes tűzoltók - a beérkezett riasztás ellenőrzése után - szükség esetén azonnal megkezdhetik a kivonulást a megfelelő erőforrásokkal.